Laxfilé i ugn med sesampurjo och varm soja

Recept på laxfilé i ugn med sesampurjo och varm soja. Laxen behöver inget extra salt när den steks i ugnen. Sältan från sojan som hälls på vid servering räcker.
Laxfilé i ugn. Asiatiskt recept med varm soja och sesampurjo.
Laxfilé i ugn. Asiatiskt recept med varm soja och sesampurjo. Foto: Copyright © Anna Kern, All Rights Reserved. Detta

Ingredienser

  • 600 g laxfilé - benfri
  • 1 purjolök
  • 2 tsk sesamolja
  • 1 tsk soja - ljus
  • 0,5 dl soja - ljus
  • 2 tsk wasabipasta
  • 3 dl sushiris
  • 150 g sojabönor - frysta
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Lägg laxen på en plåt eller på ett bakplåtspapper i en ugnssäker form. Stek laxen mitt i ugnen ca 20 min, tills innertemperaturen är 55°.

  2. Ansa och finstrimla purjolöken. Blanda det gröna med sesamolja och 1 tsk soja. Blanda 1/2 dl soja och wasabi.

  3. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Rör ner det vita på purjolöken och sojabönor när ca 2 min återstår av koktiden.

  4. Värm sojan. Lägg sesampurjon på laxen. Servera med sojaböns-riset och den varma sojan.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!