Laxfärsbullar med smörstekta grönsaker

Byt ut de vanliga köttbullarna mot dessa gyllene laxfärsbullar! Servera med smörstekta grönsaker.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 300 g laxfilé - utan skinn och ben
  • 200 g gäddfilé - eller gösfilé
  • 1,5 tsk salt
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 msk ajvar relish - mild
  • 1 krm vitpeppar - nymald
  • 1 krm cayennepeppar
  • 1 schalottenlök

Till stekning

  • 1 msk smör
  • 1 msk olivolja

Grönsaker

  • 1 morot
  • 10 steklökar - små
  • 1 paprika - röd
  • 50 g sockerärter
  • 0,5 zucchini
  • 1 tsk salt
  • 1 msk smör
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 0,5 dl dill - hackad

Gör så här

  1. Skär fisken i mindre bitar. Mixa fisken med salt i en matberedare. Tillsätt grädden i en tunn stråle medan maskinen arbetar. Krydda med ajvar relish, vitpeppar och cayennepeppar.

  2. Skala och finhacka löken. Blanda ner lök och dill i färsen.

  3. Forma färsen till runda bullar. Stek dem runt om i smör och olja ca 5 min.

  4. Skala och skär morot och palsternacka i stavar. Skala löken. Kärna ur paprikan och skär den och zucchinin i mindre bitar.

  5. Fräs morot, palsternacka och lök i smör i en stekpanna ca 5 min. Tillsätt paprika, zucchini och sockerärter och stek ytterligare ca 5 min. Krydda med salt och peppar. Servera laxbullarna med de frästa grönsakerna.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!