Laxfärsbullar med pepparrotsyoghurt

Svenska smaker som dill, gräslök och pepparrot samsas med laxen.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 500 g laxfilé - utan skinn och ben
  • 1 ägg
  • 0,5 dl vispgrädde
  • 1 msk söt senap
  • 1 kruka gräslök
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 1 msk smör

Pepparrotsyoghurt

  • 2 dl turkisk yoghurt - (10 %)
  • 1 msk pepparrot - färskriven
  • 2 krm salt
  • 0,5 krm svartpeppar - nymald

Blomkål-, gurk- och dillbulgur

  • 3 dl bulgur - kokt, kall (1 1/2 dl okokt)
  • 0,5 blomkålshuvud - (à 750 g)
  • 0,5 gurka
  • 1 citron
  • 2 msk olivolja
  • 2 krm salt
  • 0,5 krm svartpeppar - nymald
  • 1 kruka dill

Gör så här

  1. Skär laxen i mindre bitar. Mixa den snabbt i matberedare. Tillsätt ägg, grädde och senap. Hacka gräslöken och blanda i färsen. Smaka av med salt och peppar.

  2. Forma färsen till bullar. Stek dem runt om i smör i en stekpanna ca 5 min.

  3. Blanda yoghurt och pepparrot och smaka av med salt och peppar.

  4. Bryt blomkålen i små buketter och koka dem mjuka i lättsaltat vatten. Spola hastigt av med kallt vatten och låt rinna av. Skala, kärna ut och skär gurkan i småbitar. Skölj citronen i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut saften.

  5. Blanda bulgur, blomkål och gurka. Smaka av med citronsaft och -skal, olivolja, salt och peppar. Plocka dillen och blanda ner den i salladen. Servera laxköttbullarna med pepparrots-yoghurt och bulgur.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!