Laxcrostini med löjrom

Recept på laxcrostini med löjrom. Knapriga crostini toppas med laxskivor med löjrom mellan.

För 12 crostini:

Ingredienser

150 g lax ryggfilé, som varit fryst 3 dygn
1 liten baguette
50 g löjrom
50 g färskost med gräslök

Garnering:

2 msk gräslök hackad
1 krm svartpeppar nymald

20 minuter + 10 minuter i ugn

Laxcrostini med löjrom – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°. Skär baguetten i skivor lite på snedden. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Rosta  mitt i ugnen tills de fått fin färg, ca 10 min. Låt crostinin kallna på galler.
  2. Skär laxen i 24 tunna skivor. Lägg ihop dem två och två med löjrom mellan.
  3. Bred ost på crostinin och lägg på de dubbla laxskivorna. Strö över gräslök och peppar och servera genast. 

Recept av Charlotte Jenkinson och Cecilia Lundin

 

Boksuccén ”Plockmat”

Mer plockmat? Här hittar du recept för stora och små tillfällen.

Fler recept med: Buffémat, Fisk, Kräftskiva, Lax, Övrigt, Snittar