Laxcrostini med löjrom

Recept på laxcrostini med löjrom. Knapriga crostini toppas med laxskivor med löjrom mellan.
Recept på laxcrostini med löjrom.
Recept på laxcrostini med löjrom. Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 150 g lax - ryggfilé, som varit fryst 3 dygn
  • 1 liten baguette
  • 50 g löjrom
  • 50 g färskost - med gräslök

Garnering

  • 2 msk gräslök - hackad
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skär baguetten i skivor lite på snedden. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Rostamitt i ugnen tills de fått fin färg, ca 10 min. Låt crostinin kallna på galler.

  2. Skär laxen i 24 tunna skivor. Lägg ihop dem två och två med löjrom mellan.

  3. Bred ost på crostinin och lägg på de dubbla laxskivorna. Strö över gräslök och peppar och servera genast. 

Recept av Charlotte Jenkinson och Cecilia Lundin

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!