Laxceviche  

Recept på laxceviche som får stuns för chili. Du behöver inte frysa laxen före servering om du köpt odlad.
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 180 g laxfilé - gärna Salma
  • 2 lime
  • 0,5 röd chili - t ex spansk peppar
  • 0,5 gurka - liten
  • 1 salladslök
  • 2 msk koriander - finhackad
  • 0,5 tsk salt

Garnering

  • koriander

Gör så här

  1. Skär laxen i 1/2 cm stora bitar. Skölj limen i ljummet vatten. Pressa saften ur 1 lime, skär den andra i klyftor. Dela, kärna ur och hacka chilin. Kärna ur gurkan och skär den i 1/2 cm-stora bitar. Finstrimla salladslöken.

  2. Blanda limesaft och chili. Häll blandningen över laxen. Vänd försiktigt ner gurka och lök. Rör om och marinera laxen ca 30 min i kylen. Tillsätt koriandern. Krydda med salt. Servera cevichen i glas och garnera med koriander. Bjud limeklyftor till.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!