4.24.24.24.24.2

Recept på laxceviche som får stuns för chili. Du behöver inte frysa laxen före servering om du köpt odlad.

För 4 personer:

Ingredienser

180 g laxfilé, gärna Salma
2 lime
0,5 röd chili, t ex spansk peppar
0,5 gurka, liten
1 salladslök
2 msk koriander, finhackad
0,5 tsk salt

Garnering:

koriander

10 minuter + 30 minuter i kyl

Laxceviche  – gör så här:

  1. Skär laxen i 1/2 cm stora bitar. Skölj limen i ljummet vatten. Pressa saften ur 1 lime, skär den andra i klyftor. Dela, kärna ur och hacka chilin. Kärna ur gurkan och skär den i 1/2 cm-stora bitar. Finstrimla salladslöken.
  2. Blanda limesaft och chili. Häll blandningen över laxen. Vänd försiktigt ner gurka och lök. Rör om och marinera laxen ca 30 min i kylen. Tillsätt koriandern. Krydda med salt. Servera cevichen i glas och garnera med koriander. Bjud limeklyftor till.
Fler recept med: Fisk, Förrätter, Fredagsmat, Lax