00000

Recept på ceviche med lax, avokado och tomat serverad med krispiga tortillachips.

För 4 personer

Ingredienser

Laxceviche med tortilla

400 g laxfilé utan skinn och ben
1 dl pressad lime
3 tomater
1/2 röd chili, t ex spansk peppar
1 salladslök
1 kruka koriander
2 avokador
1 tsk salt

Tortillasnibbar

4 majstortillabröd
3 msk rapsolja
1 tsk flingsalt

Tillbehör

limeklyftor

30 min

Ceviche med lax – gör så här:

  1. Frys laxen ca 3 dygn före tillagning. Ta fram och låt tina.
  2. Skär tortillabröden i snibbar. Stek dem i olja så att brödet blir friterat. Strö över flingsalt.
  3. Skär laxen i 1 x 1 cm stora ­tärningar. Marinera i limesaften i kylen ca 30 min.
  4. Halvera och kärna ur tomaterna. Tärna fruktköttet. Kärna ur och finhacka chilin. Ansa och strimla salladslöken. Finhacka koriandern. Skala, kärna ur och tärna avo­kadon.
  5. Vänd ihop alla ingredienser och krydda med salt. Servera cevichen med tortillachips och lime­klyftor.