Ceviche med lax och avokado

Recept på ceviche med lax, avokado och tomat serverad med krispiga tortillachips.
Tove Nilsson
Foto: Charlie Drevstam

Laxceviche med tortilla

  • 400 g laxfilé - utan skinn och ben
  • 1 dl lime - pressad
  • 3 tomater
  • 0,5 röd chili - t ex spansk peppar
  • 1 salladslök
  • 1 kruka koriander
  • 2 avokador
  • 1 tsk salt

Tortillasnibbar

  • 4 majstortillabröd
  • 3 msk rapsolja
  • 1 tsk flingsalt

Tillbehör

  • limeklyftor

Gör så här

  1. Frys laxen ca 3 dygn före tillagning. Ta fram och låt tina.

  2. Skär tortillabröden i snibbar. Stek dem i olja så att brödet blir friterat. Strö över flingsalt.

  3. Skär laxen i 1 x 1 cm stora ­tärningar. Marinera i limesaften i kylen ca 30 min.

  4. Halvera och kärna ur tomaterna. Tärna fruktköttet. Kärna ur och finhacka chilin. Ansa och strimla salladslöken. Finhacka koriandern. Skala, kärna ur och tärna avo­kadon.

  5. Vänd ihop alla ingredienser och krydda med salt. Servera cevichen med tortillachips och lime­klyftor.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!