55555

För att få riktigt lövtunna fina skivor bör laxen vara fryst och endast halvtinad när den skärs med vass tunn kniv. Lite asiatisk touch har den här carpaccion, som är en fräsch och enkel förrätt.

För 4 personer:

Ingredienser

200 g laxryggfilé, t ex salma

Dressing:

2 passionsfrukter
1 lime
2 tsk röd chili, t ex spansk peppar
2 tsk muscovadosocker, ljust
0,5 tsk salt
1 msk mynta, finhackad

20 minuter + 2 timmar i kyl

Laxcarpaccio – gör så här:

  1. Skär den halvtinade laxbiten i lövtunna skivor. Lägg skivorna lite omlott på assietter.
  2. Halvera och gröp ut passionsfrukterna. Skölj limen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut 2 tsk saft. Kärna ur och finhacka chilin. Blanda ihop passionsfrukt, limeskal, limesaft, chili, socker och salt. Rör om så att socker och salt löses upp.
  3. Skeda dressingen över laxskivorna. Strö på mynta. Låt stå i kylen upp till 2 timmar före servering.
Fler recept med: Buffémat, Fisk, Lax