Laxcarpaccio

För att få riktigt lövtunna fina skivor bör laxen vara fryst och endast halvtinad när den skärs med vass tunn kniv. Lite asiatisk touch har den här carpaccion, som är en fräsch och enkel förrätt.
Allt om Mat
Foto: Ulf Svensson

Ingredienser

  • 200 g laxryggfilé - t ex salma

Dressing

  • 2 passionsfrukter
  • 1 lime
  • 2 tsk röd chili - t ex spansk peppar
  • 2 tsk muscovadosocker - ljust
  • 0,5 tsk salt
  • 1 msk mynta - finhackad

Gör så här

  1. Skär den halvtinade laxbiten i lövtunna skivor. Lägg skivorna lite omlott på assietter.

  2. Halvera och gröp ut passionsfrukterna. Skölj limen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut 2 tsk saft. Kärna ur och finhacka chilin. Blanda ihop passionsfrukt, limeskal, limesaft, chili, socker och salt. Rör om så att socker och salt löses upp.

  3. Skeda dressingen över laxskivorna. Strö på mynta. Låt stå i kylen upp till 2 timmar före servering.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!