00000

Till laxburgarna serveras en snabb gurkinläggning inspirerad av klassikern bostongurka.

För 4 burgare

Ingredienser

400 g laxfilé utan skinn och ben
100 g lax kallrökt
1 msk tomatpuré
1 ägg
1 tsk salt
1 krm svartpeppar nymald
2 msk rapsolja

Snabb-boston:

1/2 gurka
1/2 paprika liten, röd
1 klyfta lök gul
1 msk senapsfrön gula
1 msk ättikssprit (12%)
2 msk strösocker
2 krm salt

Tillbehör:

2 avokador
4 hamburgerbröd
4 msk majonnäs
1 gemsallad

ca 30 min

Laxburgare med snabb-boston och avokado

 

Gör så här:

1. Skär färsk och rökt lax i mindre bitar. Mixa lite slarvigt i en matberedare, det får gärna vara lite bitar kvar. Tillsätt ägget och arbeta in det. Krydda med salt och peppar. Forma färsen till fyra släta burgare.

2. Stek burgarna i olja på medelvärme ca 4 min på varje sida.

3. Bostongurka: Skala gurkan och halvera den. Gröp ut kärnorna. Skär gurkan i små tärningar. Kärna ur och tärna paprikan fint. Skala och finhacka löken. Blanda gurka, paprika, lök, senapsfrön, ättika, socker och salt.

4. Halvera avokadorna och ta bort kärnorna. Gröp ur med sked eller skär fruktköttet i skivor.

5. Dela hamburgerbröden och rosta eller stek dem lätt. Bred majonnäs på den undre brödhalvan. Lägg på sallad och burgarna och toppa med snabb-boston och avokado.

Fler recept med: Hamburgare, Övrigt