Laxburgare med snabb-boston och avokado  

Snabbgjord laxburgare med avokado, boston och mjukt hamburgerbröd passar både till vardag och fest.  
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 400 g laxfilé - utan skinn och ben
  • 100 g kallrökt lax
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 2 msk rapsolja

Snabb-boston

  • 0,5 gurka
  • 0,5 röd paprika
  • 1 klyfta gul lök
  • 1 msk senapsfrön - gula
  • 1 msk ättiksprit - (12 %)
  • 2 msk strösocker
  • 2 krm salt

Tillbehör

  • 2 avokador
  • 4 hamburgerbröd
  • 4 msk majonnäs
  • 1 gemsallad

Gör så här

  1. Skär färsk och rökt lax i mindre bitar. Mixa lite slarvigt i en matberedare, det får gärna vara lite bitar kvar. Tillsätt ägget och arbeta in det. Krydda med salt och peppar. Forma färsen till fyra släta burgare.

  2. Stek burgarna i olja på medelvärme ca 4 min på varje sida.

  3. Bostongurka: Skala gurkan och halvera den. Gröp ut kärnorna. Skär gurkan i små tärningar. Kärna ur och tärna paprikan fint. Skala och finhacka löken. Blanda gurka, paprika, lök, senapsfrön, ättika, socker och salt.

  4. Halvera avokadorna och ta bort kärnorna. Gröp ur med sked eller skär fruktköttet i skivor.

  5. Dela hamburgerbröden och rosta eller stek dem lätt. Bred majonnäs på den undre brödhalvan. Lägg på sallad och burgarna och toppa med snabb-boston och avokado.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!