4.64.64.64.64.6

Små förättsburgare eller i vanlig storlek – lax passar bra i form av hamburgare.

För 10 små burgare:

Ingredienser

500 g laxfilé
0,5 gul lök
1 ägg
1 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald
1 msk smör

Skagenröra:

500 g räkor, med skal
0,5 dl majonnäs
1 dl lätt crème fraiche
2 msk dill, hackad

Tillbehör::

4 skivor mörkt bröd

Garnering:

gurkskivor
citron
dill

20 minuter

Laxburgare med skagenröra – gör så här:

  1. Ta bort skinn och ben från laxen. Hacka eller mixa laxen grovt. Skala och finhacka löken.
  2. Blanda lax, lök och ägg. Krydda med salt och peppar. Forma 10 små burgare.
  3. Skagenröra: Skala och grovhacka räkorna till skagenröran. Blanda dem med majonnäs, lätt crème fraiche och dill.
  4. Stek burgarna i smör ca 2 min  på varje sida. Servera dem på bröd med gurka. Toppa med skagenröra, citron och dill.