Laxburgare med fänkåls- och äppelslaw

Den krispiga fänkålssalladen med äpple ger rätten ett riktigt lyft. Sweet chilisåsen med både sötma och hetta passar perfekt till.

1. Ansa och finstrimla fänkålen, gärna med mandolin. Blanda kål och salt och låt stå ca 10 min.
2. Kärna ur och skär äpplena i tärningar. Blanda crème fraiche och vinäger. Vänd ner kål och äppeltärningar.
3. Mixa laxen i matberedare. Blanda i ägg och salt. Forma färsen till 4 burgare.
4. Stek burgarna i olja i en stekpanna med släpplätt-beläggning ca 4 min på varje sida.
5. Servera burgarna mellan två skivor rostat bröd med salladsblad, chilisås och slaw. Strö över persilja och servera.

Ca 440 kcal
per portion 19 g fett 28 g protein
37 g kolhydrater

Recept från