Laxburgare med fänkåls- och äppelslaw

Den krispiga fänkålssalladen med äpple ger rätten ett riktigt lyft. Sweet chilisåsen med både sötma och hetta passar perfekt till.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 400 g laxfilé - utan skinn och ben
  • 1 ägg - litet
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk olivolja

Slaw

  • 1 fänkålsstånd - (ca 350 g) stort
  • 0,5 tsk salt
  • 2 äpplen
  • 2 msk crème fraiche
  • 2 tsk äppelcidervinäger

Tillbehör

  • 8 bröd - skivat rostat
  • 4 salladsblad
  • 4 msk chilisås - eller sweet chilisås
  • 3 msk persilja - hackad

Gör så här

  1. Ansa och finstrimla fänkålen, gärna med mandolin. Blanda kål och salt och låt stå ca 10 min.

  2. Kärna ur och skär äpplena i tärningar. Blanda crème fraiche och vinäger. Vänd ner kål och äppeltärningar.

  3. Mixa laxen i matberedare. Blanda i ägg och salt. Forma färsen till 4 burgare.

  4. Stek burgarna i olja i en stekpanna med släpplätt-beläggning ca 4 min på varje sida.

  5. Servera burgarna mellan två skivor rostat bröd med salladsblad, chilisås och slaw. Strö över persilja och servera. Ca 440 kcal per portion 19 g fett 28 g protein 37 g kolhydrater

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!