00000

Den krispiga fänkålssalladen med äpple ger rätten ett riktigt lyft. Sweet chilisåsen med både sötma och hetta passar perfekt till.

För 4 person(er)

Ingredienser

400 g laxfilé, skinn- och benfri
1 ägg, litet
1 tsk salt
1 tsk olivolja

Slaw:

1 fänkålsstånd, (ca 350 g) stort
0,5 tsk salt
2 äpplen
2 msk crème fraiche
2 tsk äppelcidervinäger

Tillbehör:

8 skivat bröd, rostat
4 salladsblad
4 msk chilisås eller sweet chilisås
3 msk persilja, hackad

1. Ansa och finstrimla fänkålen, gärna med mandolin. Blanda kål och salt och låt stå ca 10 min.
2. Kärna ur och skär äpplena i tärningar. Blanda crème fraiche och vinäger. Vänd ner kål och äppeltärningar.
3. Mixa laxen i matberedare. Blanda i ägg och salt. Forma färsen till 4 burgare.
4. Stek burgarna i olja i en stekpanna med släpplätt-beläggning ca 4 min på varje sida.
5. Servera burgarna mellan två skivor rostat bröd med salladsblad, chilisås och slaw. Strö över persilja och servera.

Ca 440 kcal
per portion 19 g fett 28 g protein
37 g kolhydrater