3.83.83.83.83.8

Lax- och räkbakelser är fräscha bakelser fyllda med havets läckerheter.

För 6 bakelser:

Ingredienser

18 skivor landgångsbröd

Fyllning 1:

250 g lax, varmrökt
150 g färskost, naturell
2 dl dill, hackad
0,5 dl purjolök, hackad
2 msk citron, pressad
1 msk pepparrot, riven
1 krm svartpeppar, nymald

Fyllning 2:

1 dl crème fraiche
1,5 dl gurka, inlagd, hackad
2 msk gräslök, hackad
1 msk kapris, hackad
1 krm svartpeppar, nymald

Garnering:

600 g räkor, med skal
2 dl yoghurt, turkisk
100 g tångkaviar, röd
smörgåskrasse

30 minuter

Lax- och räkbakelser – gör så här:

  1.  Stansa ut 18 rundlar ur brödskivorna.
  2. Fyllning 1: Rör ihop alla ingredienser.
  3. Fyllning 2:Rör ihop alla ingredienser.
  4. Bred på fyllning 1 på sex brödrundlar. Lägg på med en skiva bröd och bred på fyllning 2. Lägg på de sista brödskivorna.
  5. Garnering: Skala räkorna. Fördela yoghurten på toppen av bakelserna och garnera med räkor, kaviar och krasse.

Recept Elin Carleke, Hembakat

Fler recept med: Bröllop, Dop, Fisk, Kräftskiva, Lax, Mackor, Skaldjur