Laxbaguette banh mi style

Recept på laxbaguette bahn mi style. Picklade grönsaker håller bättre för att ta med i en macka än till exempel färska tomater eller gurka.
Sophie Berlin

Ingredienser

  • 1 baguette - stor
  • 100 g laxpastej - färdigköpt
  • 200 g lax - kallrökt
  • 4 tsk srirachasås
  • 1 kruka koriander

Picklade grönsaker

  • 2 morötter
  • 1 bit gurka - (ca 10 cm)
  • 0,5 dl ättiksprit - (12 %)
  • 1 dl strösocker
  • 2 dl vatten

Gör så här

  1. Picklade grönsaker: Skala morötter och gurka, fortsätt att skala tunt med potatisskalare eller mandolin.

  2. Blanda ättika, socker och vatten till lagen. Lägg grönsakerna i lagen, låt ligga ca 30 min.

  3. Skär baguetten i fyra bitar och dela dem. Bred laxpastej på bröden. Lägg i kallrökt lax och picklade grönsaker. Ringla över srirachasåsen och lägg i koriandern.

  4. Rulla in mackorna i smörgåspapper och ta med på picknick. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!