Lax stroganoff

Lax stroganoff är en ny, innovativ rätt. Alla gillar korv stroganoff och det finns många varianter, även för dem som inte äter korv. Använd gärna fryst lax i portionsbitar som ofta är utan skinn och går snabbt att tina och skära i bitar.
Foto: Lina Eriksson/ BMB

Ingredienser

  • 500 g laxfilé - utan skinn och ben
  • 2 schalottenlökar
  • 1 dl persilja
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk majsstärkelse (Maizena) - Maizena
  • 1 dl crème fraiche
  • smör
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Tillbehör

  • 3 dl ris
  • 50 g sallad - per person

Gör så här

  1. Skär fisken i stora tärningar och krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar. Skala och finhacka löken. Finhacka persiljan. Bryn fisktärningarna i 1 msk smör. De ska inte bli genomstekta utan bara lätt brynta. Ta upp dem på ett fat. Fräs löken i stekpannan.

  2. Rör ner tomatpuré, senap och paprikapulver i pannan, låt fräsa ca 2 min. Blanda majsstärkelsen med 2 dl vatten och häll ner det och crème fraiche i pannan. Koka upp under omrörning och låt sjuda på svag värme ca 5 min.

  3. Lägg ner fiskbitarna och sjud dem i såsen tills de är klara, ca 5 min. Strö över persilja och servera med ris och sallad.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!