00000

Lax stroganoff är en ny, innovativ rätt. Alla gillar korv stroganoff och det finns många varianter, även för dem som inte äter korv. Använd gärna fryst lax i portionsbitar som ofta är utan skinn och går snabbt att tina och skära i bitar.

För 4 personer:

Ingredienser

500 g laxfilé, utan skinn och ben
2 schalottenlökar
1 dl persilja
2 msk tomatpuré
2 tsk dijonsenap
1 tsk paprikapulver
1 tsk majsstärkelse, Maizena 
1 dl crème fraiche
smör, salt, nymald svartpeppar

Tillbehör:

3 dl rsi
50 g sallad, per person

15 minuter

Lax stroganoff – gör så här:

  1. Skär fisken i stora tärningar och krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar. Skala och finhacka löken. Finhacka persiljan. Bryn fisktärningarna i 1 msk smör. De ska inte bli genomstekta utan bara lätt brynta. Ta upp dem på ett fat. Fräs löken i stekpannan.
  2. Rör ner tomatpuré, senap och paprikapulver i pannan, låt fräsa ca 2 min. Blanda majsstärkelsen med 2 dl vatten och häll ner det och crème fraiche i pannan. Koka upp under omrörning och låt sjuda på svag värme ca 5 min.
  3. Lägg ner fiskbitarna och sjud dem i såsen tills de är klara, ca 5 min. Strö över persilja och servera med ris och sallad.