Lax på planka med bourbonglaze

00000

Recept på lax på planka med bourbonglaze. Blötlägg grillplankan ca 3 timmar. Bra att servera från, men tänk på att undersidan blir sotig. 

För 4 personer

Ingredienser

600 g laxfilé utan skinn

Bourbonglaze:

1 msk ketjap manis
1 msk honung/chilisås
1 msk bourbon eller rökig whisky
1 krm svartpeppar nymald
0,5 dl dill hackad

Gurkyoghurt:

0,5 gurka
2 dl grekisk yoghurt
2 msk dill hackad
2 krm salt
1 krm svartpeppar nymald

30 minuter

Gör så här:

  1. Glaze: Blanda ketjap manis, chilisås och bourbon. Krydda med peppar och blanda i dillen. 
  2. Skär laxen i fyra bitar och lägg dem på grillplankan eller på aluminiumfolie direkt på grillgallret.
  3. Pensla glaze på laxbitarna. Grilla indirekt (vid sidan av glöden) ca 15 min under lock. 
  4. Gurkyoghurt: Hyvla gurkan. Blanda den med yoghurt och dill. Krydda med salt och peppar. 

Här är receptet på bönsalladen som passar perfekt till!

Fler recept med: Fisk, Grilla, Lax, Övrigt