Lax-ossobuco

Recept på lax-ossobuco. Här köper vi färdigfiléad lax men man kan också köpa en hel bit som ofta blir lite billigare.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 500 g laxfilé - skinn- och benfri
  • 2 gula lökar
  • 1 morot
  • 100 g rotselleribit
  • 2 msk smör
  • 400 g tomater - hela i burk
  • 1 tärning hönsbuljong
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tsk timjan
  • 0,5 citron - pressad saft

Gremolata

  • 1 citron - rivet skal
  • 1 dl persilja - hackad
  • 2 vitlöksklyftor - finhackade

Tillbehör

  • ris - kokt

Gör så här

  1. Skala och klyfta löken. Skala och tärna morot och selleri.

  2. Fräs grönsakerna i smör i en gryta. Häll på tomaterna med sitt spad och smula i buljongtärning. Smaksätt med peppar, timjan och citronsaft.

  3. Låt allt koka på svag värme under lock 10-15 minuter.

  4. Gremolata: Blanda citronskal, persilja och vitlök.

  5. Skär laxen i bitar. Stek den i smör i en stekpanna.

  6. Lägg upp den på ett fat, häll över tomatsåsen och strö över gremolata. Servera med ris.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!