Lax- och potatissallad

Underbar lax- och potatissallad med kikärtor. Enkelt, snabbt och gott!

35 minuter

Lax- och potatissallad

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Dela potatisen, blanda den med olivoljan på ett ugnssäkert fat med bakplåtspapper. Salta. Rosta i mitten av ugnen 15–20 minuter. Rör om 1–2 gånger under tiden.
  3. Hetta upp rapsolja i en stekpanna. Stek citronskivorna på ena sidan tills de får en vacker färg, cirka 1 minut. Ta upp citronskivorna och stek laxtärningarna 3–5 minuter.
  4. Vispa ihop ingredienserna till såsen.
  5. Skölj de vita bönorna och låt dem rinna av.
  6. Ansa de gröna bönorna. Skala och hyvla moroten. Förväll grönsakerna i kokande vatten, 2–3 minuter, och skölj dem med iskallt vatten.
  7. Skala och skiva löken.
  8. Blanda potatis, vita bönor, gröna bönor, morot och rucola på ett stort fat. Toppa med laxen.
  9. Garnera med dill, persilja och lökskivor. Ringla över dressingen. Servera med stekta citronskivor.

Recept från