44444

Lax- och potatisgratäng, läckert och gott. Supersnabba genvägar är skönt i vardagen. Färdig potatisgratäng, skivad kallrökt lax och dill blir en rätt som påminner om laxpudding i smaken.  

För 4 personer:

Ingredienser

300 g kallrökt lax, i skivor, MSC- eller ASC-märkt
800 g potatisgratäng, färdig
1 kruka dill
1 dl västerbottensost, riven

Tillbehör:

175 g salladsmix, gärna med strimlade grönsaker
1 knippa rädisor

5 minuter + 15 minuter i ugn

Lax- och potatisgratäng – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°. Häll ut hälften av gratängen i en smord ugnssäker form. Fördela skivor av lax över gratängen.
  2. Repa och finhacka dillen och strö den över laxen. Täck med resterande gratäng. Strö över osten.
  3. Tillaga mitt i ugnen ca 15 min. Servera med sallad och rädisor.

 

Få enkla och varierade middagstips – signa upp dig på vårt nyhetsbrev

Matinspiration för hela veckan! Vi ger den perfekta hjälpen till dig som vill ha enkla och varierade middagstips. Här får du menyer speciellt framtagna med Allt om Mat:s testade recept och anpassade efter säsongens bästa råvaror.

Signa upp dig på nyhetsbrevet här!