Lax- och potatisgratäng  

Lax- och potatisgratäng, läckert och gott. Supersnabba genvägar är skönt i vardagen. Färdig potatisgratäng, skivad kallrökt lax och dill blir en rätt som påminner om laxpudding i smaken.  
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 300 g kallrökt lax - i skivor, MSC- eller ASC-märkt
  • 800 g potatisgratäng - färdig
  • 1 kruka dill
  • 1 dl västerbottenost - riven

Tillbehör

  • 175 g salladsmix - gärna med strimlade grönsaker
  • 1 knippe rädisor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Häll ut hälften av gratängen i en smord ugnssäker form. Fördela skivor av lax över gratängen.

  2. Repa och finhacka dillen och strö den över laxen. Täck med resterande gratäng. Strö över osten.

  3. Tillaga mitt i ugnen ca 15 min. Servera med sallad och rädisor.

Få enkla och varierade middagstips - teckna dig för vårt nyhetsbrev

Matinspiration för hela veckan! Vi ger den perfekta hjälpen till dig som vill ha enkla och varierade middagstips. Här får du menyer speciellt framtagna med Allt om Mat:s provlagade recept och anpassade efter säsongens bästa råvaror.

Signa upp dig på nyhetsbrevet här!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!