1. Lägg ut laxskivorna på en skärbräda. Rosta dillfröna i en torr, het stekpanna.
2. Pepparrotscrème: Skala och finhacka löken. Blanda pepparrot och lök med creme fraiche, socker, ättiksprit, salt och peppar. Fyll i en liten spritspåse.
3. Spritsa en sträng pepparrotscrème på laxen och lägg på 2–3 hela gräslöksstrån. Rulla ihop. Hacka resten av gräslöken.
4. Blötlägg rispapperet kort i kallt vatten och lägg upp på ett smörgåspapper. Strö över rostade dillfrön och hälften av gräslöken. Lägg på laxrullen och rulla ihop. Rulla där-
efter in i smörgåspapperet. Ställ i kylen ca 10 min.
5. Ta bort smörgåspapperet från laxen. Skär i ca 3 cm breda rullar. Ställ rullarna på högkant och toppa med 1 tsk löjrom och hackad gräslök på varje rulle.
Lax- och löjromsstubbe
Rispapper hittar du i butiker med asiatiska livsmedel.
För 8 person(er)
Ingredienser
25 g | kallrökt lax, skivor |
1 msk | dillfrön |
1 | gräslök, kruka |
6 | rispapper, ark, ca 15 cm i diameter |
Pepparrotscrème
0,5 | schalottenlök, liten |
1 msk | pepparrot, färskriven |
0,5 dl | crème fraiche |
0,5 msk | strösocker |
0,5 tsk | ättiksprit, 12% |
1 krm | salt |
0,5 krm | svartpeppar, nymald |
Garnering
90 g | kalixlöjrom |