00000

Krämig färskost blandad med kallrökt lax, citron och lök, ett enkelt och gott sandwichpålägg som passar till både lunchmackan och den finare middagen.

För 12 pers på buffé

Ingredienser

200 g kallrökt lax
1 rödlök, liten
1 kruka gräslök
0,5 citron
200 g färskost, naturell
1 krm svartpeppar, nymald
4 skivor kavring

garnering

, gräslöksstrån

1. Skär laxen i mindre bitar. Skala och finhacka rödlöken. Hacka gräslöken. Skölj citronen noga i ljummet vatten och riv av skalet i tunna strimlor. Pressa ut citronsaften till ca 1 msk.
2. Blanda färskosten med lax, lök, citronsaft och citronskal. Krydda med svartpeppar.
3. Skär bort kanterna på brödet och skär dem i 3 bitar vardera. Forma röran till ägg med en varm sked och lägg dem på bröden. Garnera med gräslök.

Fler recept med: Fisk, Övrigt, Smårätter