Lax- och gräslökscanapé

Krämig färskost blandad med kallrökt lax, citron och lök, ett enkelt och gott sandwichpålägg som passar till både lunchmackan och den finare middagen.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 200 g kallrökt lax
  • 1 rödlök - liten
  • 1 kruka gräslök
  • 0,5 citron
  • 200 g färskost - naturell
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 4 skivor kavring

garnering

  • gräslöksstrån

Gör så här

  1. Skär laxen i mindre bitar. Skala och finhacka rödlöken. Hacka gräslöken. Skölj citronen noga i ljummet vatten och riv av skalet i tunna strimlor. Pressa ut citronsaften till ca 1 msk.

  2. Blanda färskosten med lax, lök, citronsaft och citronskal. Krydda med svartpeppar.

  3. Skär bort kanterna på brödet och skär dem i 3 bitar vardera. Forma röran till ägg med en varm sked och lägg dem på bröden. Garnera med gräslök.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!