00000

I detta recept har Tom använt slaget (buken) på laxen som man annars skär bort. Att servera den delen av laxen rå gör den mer smakrik.

För 4 person(er)

Ingredienser

400 g laxfilé utan skinn och ben (som varit fryst minst 2 dygn)

Sojavinägrett:

1 tsk chili, t ex spansk peppar finhackad röd
3 msk soja japansk
3 msk rapsolja
0,5 tsk sesamolja
2 tsk lime pressad

Syltad pepparrot:

100 g pepparrot
1 dl ättiksprit (12 %)
2 dl strösocker
2 dl vatten

Garnering:

1 avokado
12 dillvippor
100 g enokisvamp 0,5 ask

1. Skär laxen i tunna skivor. Blanda alla ingredienser till vinägretten. Häll den över laxen.
2. Skala pepparroten och skiva den tunt med en potatisskalare. Koka upp ättika, socker och vatten. Lägg pepparroten i lagen. Låt koka under lock ca 30 min. Låt kallna i lagen.
3. Skala, kärna ur och skär avokadon i mindre bitar. Garnera laxen med pepparrot, avokado, enoki och dill.

Fler recept med: Fisk, Huvudrätter - varmrätter