30 min
Lax med rostad potatis och honungsdressing
- Sätt ugnen på 250º.
- Dela potatisen och lägg i en bunke. Blanda med 1 msk olivolja och krydda med 1 krm salt och 1 krm svartpeppar.
- Fördela potatisen på ett ugnssäkert fat med bakplåtspapper. Rosta i mitten av ugnen ca 25 min.
- Ansa bönorna. Skala och hyvla moroten. Koka grönsakerna 1–2 min och skölj dem i iskallt vatten.
- Skala och skär löken i 1/2 cm tjocka skivor.
- Blanda ihop ingredienserna till dressingen och krydda med 3/4 tsk flingsalt och 1 krm svartpeppar.
- Skär laxen i kuber. Skär citronen i 1/2 cm tjocka skivor. Låt lax och citron rinna av på hushållspapper.
- Hetta upp 1 tsk rapsolja i en stekpanna. Stek citronskivorna tills de får vacker färg, 1–2 min. Ta upp dem och stek laxen ca 5 min. Krydda med 1 tsk flingsalt och 1 krm svartpeppar. Tillsätt morot och bönor den sista minuten.
- Blanda potatis, bönor, morot och persilja på ett stort fat. Toppa med laxen. Garnera med lök- och citronskivorna. Ringla över dressingen.