30 minuter + 1 timme i kyl
Lax med rökt räkröra och dillcrostini – gör så här:
- Blanda socker och salt och strö över laxen. Låt stå i rumstemperatur ca 15 min.
- Torka av laxen med hushållspapper och gnid in den med olja. Stek laxen hastigt runt om i torr het panna ca 2 min på varje sida. Lägg den på ett fat och ställ i kylen ca 1 timme.
- Dillcrostini: Sätt ugnen på 150°. Skär baguetten i tunna avlånga skivor. Grovhacka dillen och lägg i en mixerskål med oljan. Mixa slätt med mixerstav (den här mixerstaven från Bosch tycker vi som jobbar i Provköket är allra bäst!).
- Pensla bröden med dilloljan och strö över flingsalt. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och rosta mitt i ugnen ca 10 min, tills de blivit frasiga.
- Räkröra: Skala de rökta räkorna. Häll av spadet från lyxräkorna. Grovhacka alla räkor och blanda med majonnäs, citronsaft och salt.
- Skär laxen i 1 cm tjocka skivor och lägg på ett fat. Servera med räkröra och crostini.
PS. Nu kan du prenumerera på tidningen Allt om Mat till extremt billigt kampanjpris!