Lax med quinoa

Laxen serveras enkelt och läckert med krispig selleri, citron, kapris och quinoa med sin fina nötsmak.
Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 2 portionsbitar laxfilé - (ca 250 g)
  • 1 dl röd quinoa - (ca 75 g)
  • 150 g stjälkselleri
  • 1 msk ströbröd
  • 1 citron - rivet skal + 1 msk ­saft
  • 3 msk kapris
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Torka av laxen något med hushållspapper. Strö 3/4 tsk salt på båda sidor. Låt laxen ligga medan tillbehören förbereds.

  2. Koka quinoan enligt anvisning på paketet. Ansa och strimla sellerin.

  3. Hetta upp 1 msk olja i en stekpanna. Vänd laxbitarna i ströbröd och stek dem på medelvärme ca 3 min på varje sida.

  4. Ta upp laxen ur pannan, öka ­värmen något och fräs sellerin i 1 msk olja. Tillsätt citronskalet och fräs ca 2 min. Tillsätt kapris och citronsaft. Servera laxen med ­quinoa och selleriblandningen.

Recept av Ulla Karlström och Charlotte Jenkinson

PS. Nu kan du prenumerera på tidningen Allt om Mat till extremt billigt kampanjpris!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!