00000

Laxen serveras enkelt och läckert med krispig selleri, citron, kapris och quinoa med sin fina nötsmak.

För 2 personer:

Ingredienser

2 portionsbitar laxfilé, (ca 250 g)
1 dl röd quinoa, (ca 75 g)
150 g stjälkselleri
1 msk ströbröd
1 citron, rivet skal + 1 msk ­saft
3 msk kapris
olivolja, salt, nymald svartpeppar ­

30 minuter

Lax med quinoa – gör så här:

  1. Torka av laxen något med hushållspapper. Strö 3/4 tsk salt på båda sidor. Låt laxen ligga medan tillbehören förbereds.
  2. Koka quinoan enligt anvisning på paketet. Ansa och strimla sellerin.
  3. Hetta upp 1 msk olja i en stekpanna. Vänd laxbitarna i ströbröd och stek dem på medelvärme ca 3 min på varje sida.
  4. Ta upp laxen ur pannan, öka ­värmen något och fräs sellerin i 1 msk olja. Tillsätt citronskalet och fräs ca 2 min. Tillsätt kapris och citronsaft. Servera laxen med ­quinoa och selleriblandningen.

Recept av Ulla Karlström och Charlotte Jenkinson

 

PS. Nu kan du prenumerera på tidningen Allt om Mat till extremt billigt kampanjpris!

pren kampanj