00000

En riktig festrätt i vardagen som kan förberedas och tilllagas till många.

För 4 person(er)

Ingredienser

3 formbröd skivor, vitt
1 kruka dill eller 1 paket fryst dill (35 g)
1 vitlöksklyfta skalad
0,5 citron pressad saft (ca 2 msk)
2 dl parmesanost riven (ca 50 g)
1,5 msk smör smält
4 laxfilé skinn- och benfri, 4 bitar (à 150 g)
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar nymald

Rödlöksspenat:

2 rödlökar
1 msk smör
1 tsk strösocker
1 krm salt
1 krm svartpeppar nymald
150 g spenat

Tillbehör:

pressad potatis

1. Sätt ugnen på 225°.
2. Kör bröd, dill, vitlök och citronsaft i en mixer tills det blir finfördelat. Tillsätt ost och smör och kör snabbt ihop till en massa.
3. Lägg laxbitarna i en smord ugnssäker form, salta och peppra. Fördela brödmassan på laxskivorna. Stek mitt i ugnen 15–20 min tills fisken fått fin färg. Lägg över folie för att hålla värmen.
4. Skala och klyfta löken. Stek den på svag värme i smör. Tillsätt socker, salt och svartpeppar. Låt steka ca 10 min. Tillsätt spenaten och låt den bli varm.
5. Servera laxen med rödlöksspenat och pressad potatis.

Fler recept med: Fest, Fisk, Övrigt