Lax med örtfras

En riktig festrätt i vardagen som kan förberedas och tilllagas till många.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 3 formbröd - skivor, vitt
  • 1 kruka dill - eller 1 paket fryst dill (35 g)
  • 1 vitlöksklyfta - skalad
  • 0,5 citron - pressad saft (ca 2 msk)
  • 2 dl parmesan - riven (ca 50 g)
  • 1,5 msk smör - smält
  • 4 laxfilé - skinn- och benfri, 4 bitar (à 150 g)
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Rödlöksspenat

  • 2 rödlökar
  • 1 msk smör
  • 1 tsk strösocker
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 150 g spenat

Tillbehör

  • potatis - pressad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.

  2. Kör bröd, dill, vitlök och citronsaft i en mixer tills det blir finfördelat. Tillsätt ost och smör och kör snabbt ihop till en massa.

  3. Lägg laxbitarna i en smord ugnssäker form, salta och peppra. Fördela brödmassan på laxskivorna. Stek mitt i ugnen 15–20 min tills fisken fått fin färg. Lägg över folie för att hålla värmen.

  4. Skala och klyfta löken. Stek den på svag värme i smör. Tillsätt socker, salt och svartpeppar. Låt steka ca 10 min. Tillsätt spenaten och låt den bli varm.

  5. Servera laxen med rödlöksspenat och pressad potatis.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!