Lax med nötigt tak

Allt om Mat

Ingredienser

  • 600 g laxfilé - i bitar, ca 3 cm breda
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar

Nötröra

  • 1,5 dl pistaschnötter
  • 1 basilika - i kruka, använd även stjälkarna
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3 msk olivolja
  • 1 dl parmesan - riven

Gör så här

  1. Finhacka eller kör nötter, basilika och vitlök i en mixer. Tillsätt olja och parmesan.

  2. Sätt ugnen på 200°.

  3. Häll olja i en ugnssäker form. Vänd runt laxen i oljan och salta. Lägg på nötröran. Stek mitt i ugnen, ca 15 min.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!