4.34.34.34.34.3

Lax med hjortronsås och ljummen fänkålssallad är god sommarmat. Varmrökt lax och hjortron är en klassisk kombination, här i en matig sallad.

För 2 personer:

Ingredienser

250 g varmrökt lax
1 dl hjortron
1 dl lätt crème fraiche
1 fänkålsstånd, (ca 250 g)
150 g babyspenat

Tillbehör:

50 g bröd, per person
strösocker, salt, nymald svartpeppar, olivolja

20 minuter

Lax med hjortronsås och ljummen fänkålssallad – gör så här:

  1. Blanda hjortron och crème ­fraiche. Smaksätt med 2 krm socker och krydda med 1 krm salt och 1/2 krm peppar.
  2. Ansa och strimla fänkålen, spara eventuell fänkålsdill till garnering. Fräs den i 1 msk olja ca 5 min. Tillsätt spenaten och krydda med 1/2 tsk salt.
  3. Servera salladen till laxen med hjortronsås och bröd.