Lax med hjortronsås och ljummen fänkålssallad

Lax med hjortronsås och ljummen fänkålssallad är god sommarmat. Varmrökt lax och hjortron är en klassisk kombination, här i en matig sallad.
Foto: Björn Tesch

Ingredienser

  • 250 g varmrökt lax
  • 1 dl hjortron
  • 1 dl crème fraiche - lätt
  • 1 fänkålsstånd - (ca 250 g)
  • 150 g babyspenat

Tillbehör

  • 50 g bröd - per person
  • strösocker
  • salt
  • svartpeppar - nymald
  • olivolja

Gör så här

  1. Blanda hjortron och crème ­fraiche. Smaksätt med 2 krm socker och krydda med 1 krm salt och 1/2 krm peppar.

  2. Ansa och strimla fänkålen, spara eventuell fänkålsdill till garnering. Fräs den i 1 msk olja ca 5 min. Tillsätt spenaten och krydda med 1/2 tsk salt.

  3. Servera salladen till laxen med hjortronsås och bröd.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!