00000

Lax med havrerisotto kommer snabbt på matbordet om du kokar upp vattnet till havrerisotton i en vattenkokare.

För 2 personer:

Ingredienser

2 bitar laxfilé, utan skinn och ben (à 125 g)
1,5 dl havreris
1 + 1 msk smör
5 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
0,5 tsk salt, + 2 krm
1 + 1 krm svartpeppar, nymald
1 dl riven, västerbottensost
50 g spenat, färsk
0,5 dl hasselnötter, rostade

15 minuter

Lax med havrerisotto – gör så här:

  1. Fräs havreriset i 1 msk smör ca 1 minut. Häll på vattnet och tillsätt
    buljongtärningen. Koka upp och sjud utan lock ca 13 min. Rör om då och då.
  2. Stek laxen i 1 msk smör ca 3 min på varje sida. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.
  3. Blanda ner ost och spenat i det färdiga havreriset. Krydda med 2 krm salt och 1 krm peppar.
  4. Lägg havrerisotton på tallrikar och lägg på laxen. Strö över nötter och servera.

 

Fler recept med: Fisk, Huvudrätter - varmrätter, Lax