44444

Kocken Fredrik Erikssons recept på lax med forellrom och mandelpotatissallad. Servera gärna en en lite citronklyfta till om du vill ha lite extra syra.

För 8 pers på buffé

Ingredienser

200 g lax, filé, skinn- och benfri, gärna salmalax
50 g forellrom
1 knippa dill

Potatissallad

6 potatisar, kokta, mandelpotatisar, (250 g)
1 msk kapris
3 msk gräslök, finskuren
2 msk senap, västervikssenap eller annan söt senap
1 msk rapsolja
1/2 tsk salt
1 krm vitpeppar, nymald

Garnering

dillkvistar
1 tsk flingsalt
2 krm svartpeppar, nymald

20 min + 3 timmar i kylen

Lax med forellrom och mandelpotatissallad — gör så här:

  1. Småtärna potatisen och blanda med kapris, gräslök,senap och olja. Krydda med salt och peppar. Blanda den väl så att den blir lite krämig. Låt potatissalladen ”sätta” sig i kylen 2–3 timmar.
  2. Forma potatisen till fina ägg.
  3. Skär laxen i tunna skivor och klä potatisen. Toppa med forellrom. Garnera med dillkvistar, flingsalt och peppar och servera.