15 min + 15 min i ugn Goda smaker av curry och grönsaker göms i laxen som kan vänta på gästerna i kylen.

För 4 person(er)

Ingredienser

4 laxfilé skinn- och benfri á 150 g
1 tsk salt
1 morot
25 g rotselleri liten bit
0,5 purjolök den gröna delen
50 g smör
1 tsk curry
1 tsk citron pressad
0,5 tsk salt

Lax med currysmör och grönsakshack – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Skär en skåra längs med laxfilébitarna och lägg dem på ett ugnssäkert fat. Strö över saltet.
  3. Skala och finhacka morot och selleri. Ansa och finhacka purjolöken. Rör smöret smidigt med curry, citronsaft och salt och blanda i grönsakerna. Fyll skårorna i laxen med grönsakssmöret.
  4. Tillaga laxen mitt i ugnen ca 15 min. Servera genast med kokt färskpotatis, citronklyftor och en grönsallad