Lax med citrusdip

Att dippa laxbitarna i en citrussås är ett trevligt pyssel när man äter.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 200 g laxfilé - skinn- och benfri
  • 2 krm salt
  • 1 tsk fänkålsfrön - krossade
  • 0,5 msk rapsolja

Citrusdip

  • 1,5 msk citronsaft - pressad
  • 1 tsk limesaft - pressad
  • 1 tsk lime - rivet skal av
  • 1 dl japansk soja

Tillbehör

  • 200 g grönsaker - wokade
  • 1 dl bulgur - eller couscous okokt

Gör så här

  1. Citrusdip: Blanda samman citron- och limesaft med sojan. Häll upp i portionskoppar.

  2. Skär laxen i kuber. Salta, peppra och strö över fänkålsfrön. Stek dem ca 1/2 minut per sida tills de fått fin ljusbrun färg.

  3. Servera laxen med citrusdip och wokade grönsaker blandade med kokt bulgur. Ca 425 kcal, varav ca 23 g fett, 30 g kolhydrater, 24 g protein.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!