35 minuter
Lax med asiatisk bovete- och sötpotatisnudelsallad – gör så här:
- Marinad: Skala och finhacka ingefäran. Blanda ingefära, soja, mirin, vinäger, sesamolja och rapsolja. Blanda 1 dl marinad med laxen. Låt marinera ca 15 min.
- Ta upp laxen ur marinaden och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Krydda med salt. Tillaga mitt i ugnen till 54–56° innertemperatur, beräkna ca 8 min.
- Tillaga nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Skölj dem i kallt vatten. Lägg nudlarna i en vid skål och blanda med resterande marinad.
- Finstrimla gurka och zucchini, gärna på juliennemandolin. Ansa och finstrimla salladslöken. Repa basilikan, lägg undan några blad till garnering.
- Koka upp resterande marinad från laxen, häll den över nudlarna. Tillsätt grönsaker och basilika och vänd ihop.
- Ta bort skinnet från laxen och bryt laxen i stora bitar. Vänd försiktigt ihop lax och nudelsallad. Garnera med den sparade basilikan och lime.