00000

Palsternackscrème passar också utmärkt till kött- och kycklingrätter.

För 4 personer

Ingredienser

4 lax, bitar utan skinn (à 125 g)
1 tsk olivolja
1 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald

Palsternackscrème:

400 g palsternackor
1 gul lök
2 dl crème fraiche, lätt

Ärter:

1 gul lök
400 g frysta små ärter
2 tsk olivolja

Garnering:

4 citronhalvor
dillvippor

Lax med ärter, dill och palsternackscrème

 

1. Sätt ugnen på 150°. Pensla laxen med olja. Salta, peppra och lägg den på ett ugnssäkert fat. Tillaga mitt i ugnen 12-15 min.
2. Palsternackscrème: Skala palsternacka och lök. Skär i mindre bitar och koka mjuka i saltat vatten. Sila bort vätskan och mixa palsternackorna med crème fraiche till en slät puré. Smaka av med salt.
3. Ärter: Skala och finhacka löken. Fräs lök och ärter i olja. Tillsätt dillen och smaka av med salt.
4. Lägg upp laxen på tallrikar och garnera med citron och dill. Servera med palsternackscrème och ärter.

 

Fler recept med: Fisk, Näringsberäknat, Smalt