Lax med ärter, dill och palsternackscrème

Palsternackscrème passar också utmärkt till kött- och kycklingrätter.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 4 lax - bitar utan skinn (à 125 g)
  • 1 tsk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Palsternackscrème

  • 400 g palsternackor
  • 1 gul lök
  • 2 dl crème fraiche - lätt

Ärter

  • 1 gul lök
  • 400 g ärtor - små, frysta
  • 2 tsk olivolja

Garnering

  • 4 citronhalvor
  • dillvippor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°. Pensla laxen med olja. Salta, peppra och lägg den på ett ugnssäkert fat. Tillaga mitt i ugnen 12-15 min.

  2. Palsternackscrème: Skala palsternacka och lök. Skär i mindre bitar och koka mjuka i saltat vatten. Sila bort vätskan och mixa palsternackorna med crème fraiche till en slät puré. Smaka av med salt.

  3. Ärter: Skala och finhacka löken. Fräs lök och ärter i olja. Tillsätt dillen och smaka av med salt.

  4. Lägg upp laxen på tallrikar och garnera med citron och dill. Servera med palsternackscrème och ärter.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!