4.54.54.54.54.5

Lax med ananassalsa och grillad gemsallad är snabblagad vardagsmat. Den fruktigt goda ananassalsan passar till allt grillat.  

För 2 personer:

Ingredienser

250 g laxfilé, utan skinn och ben
1,5 dl ris, gärna vildrismix
0,5 ananas
0,5 röd chili, t ex spansk peppar
1 klyfta gul lök
1 kruka koriander
2 gemsalladshuvuden
1 msk rapsolja
strösocker, salt, nymald ­svartpeppar

25 minuter

Lax med salsa och gemsallad – gör så här:

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  2. Ananassalsa: Skala ananasen och skär bort den grova stocken i mitten. Skär fruktköttet i små tärningar. Kärna ur och finstrimla chilin. Skala och finhacka löken. Hacka koriandern. Blanda ananas, chili, lök och koriander. Krydda med 1 tsk socker och 2 krm salt.
  3. Skär laxen i två portionsbitar. Skär salladen i fyra klyftor vardera. Pensla lax och sallad med olja och krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Grilla laxen ca 2 min på varje sida och salladen ca 30 sekunder på varje sida i en grillpanna.
  4. Servera laxen med ris, sallad och salsa.
    pren