4.54.54.54.54.5

Lax i ugn med misoglaze serveras med ris, grönsaker, sallad och gärna misodressing. Mirin är en japansk söt vinäger som är vanlig i till exempel teriyaki.

För 4 personer:

Ingredienser

500 g laxfilé, med skinn
1 röd chili, t ex spansk peppar
1 salladslök
2 msk miso, t ex rårismiso
1 msk rapsolja
2 tsk ingefära, finriven
2 msk mirin
1 msk rårörsocker
2 tsk sesamfrön, svarta

Ugnsbakad lax med misoglaze – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°. Lägg laxen i en smord ugnssäker form eller stekpanna av gjutjärn.
  2. Kärna ur och strimla chilin. Ansa och strimla salladslöken. Blanda chili, salladslök, miso, olja, ingefära, mirin, socker och sesamfrön. Bred hälften av glazen på laxen.
  3. Tillaga laxen mitt i ugnen tills innertemperaturen är 57°, ca 15 min. Bred på den sparade glazen eller servera den till.
Fler recept med: Fisk, Japanskt/koreanskt, Lax, Middagstips