00000

Medan riset kokar tillagas laxen, som har frisk citrussmak av lime och citrongräs samt hetta av chili.

För 4 person(er)

Ingredienser

500 g laxfilé, skinn- och benfri
1 citrongräs
1 röd spansk pepparfrukt
1 lime, skal och saft av
1 burk kokosmjölk, (400 g)
2 msk sweet chilisås
1 tsk salt
0,5 dl koriander eller thaibasilika, hackad

Tillbehör

ris
sweet chilisås
sockerbönor eller sockerärter

1. Skölj och torka laxfilén. Skär den i portionsbitar.
2. Ta bort de yttre bladen och skär av den torra toppen på citrongräset. Dela det i mindre bitar. Halvera och kärna ur chilifrukten.
Riv skalet och pressa limen.
3. Mixa citrongräs, chili och lime med kokosmjölk och chilisås i en matberedare eller med en mixerstav. Tillsätt salt.
4. Lägg laxfiléerna i en liten gryta. Häll över kokosmjölkmixen.
Koka upp och sjud på svag värme ca 10 min. Strö över hackad koriander eller thaibasilika. Servera genast med ris och bönor.