00000

Lax i papper är ett enkelt och samtidigt lite festligt sätt att laga lax på.

För 4 person(er)

Ingredienser

2 ägg
4 bakplåtspappersark
2 gula lökar
2 msk smör
1 msk smör
200 g babyspenat, färsk
1 tsk salt
400 g lax, kallrökt, i tunna skivor
2 msk dill, hackad

Tillbehör:

potatis, kokt
dill

1. Sätt ugnen på 150°. Koka äggen 8–10 min. Klipp bakplåtspappren till stora rundlar och smöra dem.
2. Skala, halvera och skiva löken.Fräs den i smör 2–3 min utan att
den tar färg. Låt spenaten smälta ner tillsammans med löken i stekpannan. Smaka av med salt.Låt svalna. Hacka äggen.
3. Fördela lök och spenat mitt på bakplåtspappren, lägg på ägg, lax och dill.
4. Vik ihop pappret på mitten några varv och sedan kanterna. Tillaga paketen 10 min mitt i ugnen. Servera med nykokt potatis och rikligt med dill.