00000

Recept på lax allt-i-ett från ugnen. Serverat i portionsformar blir denna rätt extra festlig.

För 4 person(er)

Ingredienser

8-10 potatis (800 g)
1 msk olivolja
2 tsk salt
1 purjolök
1 pkt körsbärstomat (250 g)
4 laxfilé skinn– och benfri, bitar (à 150 g)
1 krm svartpeppar
150 g fetaost
0,5 timjan kruka

Tillbehör

1 matyoghurt med rivet citronskal

10 min + 20 min i ugn

Lax allt-i-ett från ugnen — gör så här:

  1. Sätt ugnen på 250°. Skala och skär potatisen i klyftor. Lägg dem i portionsformar eller i en långpanna och häll över oljan och hälften av saltet. Tillaga mitt i ugnen ca 10 min.
  2. Ansa och skär purjolöken i ca 2 cm breda bitar. Fördela purjolök och tomater på potatisen och lägg på laxen. Strö resten av saltet och pepparn på laxen. Smula över osten.
  3. Tillaga ytterligare 10–15 min.
  4. Klipp rikligt med timjan över lax, grönsaker och potatis och servera med en klick matyoghurt smaksatt med rivet citronskal.