00000

Klassiska mandelskorpor kan smaksättas med lavendel.

För 40 st

Ingredienser

100 g sötmandel
4,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 msk lavendelblommor, torkade
100 g smör
1,5 dl strösocker
1 ägg, stort
1 äggvita, till pensling

Lavendelskorpor – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°. Mal häften av mandeln, grovhacka
    resten och blanda båda delar med mjöl, bakpulver och lavendelblommor.
  2. Rör smör och socker poröst. Arbeta ner mandeln och ägget.
  3. Dela degen i tre delar, rulla dem till 30 cm längder.
  4. Lägg på smord plåt, platta till, pensla med äggvita och grädda mitt i ugnen ca 20 min.
  5. Ta ut plåten, sänk värmen till 100°. Skär längderna i bitar och torka skorporna med luckan på glänt minst 30 min.
Fler recept med: Kakor och bullar, Övrigt