Lavendelskorpor

Klassiska mandelskorpor kan smaksättas med lavendel.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 100 g sötmandel
  • 4,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 msk lavendelblommor - torkade
  • 100 g smör
  • 1,5 dl strösocker
  • 1 ägg - stort
  • 1 äggvita - till pensling

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Mal häften av mandeln, grovhacka resten och blanda båda delar med mjöl, bakpulver och lavendelblommor.

  2. Rör smör och socker poröst. Arbeta ner mandeln och ägget.

  3. Dela degen i tre delar, rulla dem till 30 cm längder.

  4. Lägg på smord plåt, platta till, pensla med äggvita och grädda mitt i ugnen ca 20 min.

  5. Ta ut plåten, sänk värmen till 100°. Skär längderna i bitar och torka skorporna med luckan på glänt minst 30 min.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!