Lavendellemonad

Recept på lavendellemonad. Blommorna ger en underbar smak och en härligt lilarosa färg till lemonaden. Servera väl kyld som den är eller toppa med mousserande vin. 
Petra Lindstrand
Recept på lavendellemonad.
Recept på lavendellemonad. Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 2 dl lavendelblommor - torkade
  • 1 l vatten - + 2,5 liter
  • 6 dl strösocker
  • 6 dl citron - pressad

Tillbehör

  • 1 l istärningar
  • 1 citron - ekologisk
  • 2 flaskor mousserande rosévin - (à 75 cl), ev

Gör så här

  1. Lägg lavendeln i en skål. Koka upp 1 liter vatten och häll över. Låt dra ca 10 min och sila bort blommorna. Tillsätt socker och citronsaft i den varma lagen, rör om och låt kallna. 

  2. Späd lemonaden med 2 ½ liter vatten och rör om. Häll upp lemonaden i en kanna och tillsätt is. 

  3. Skölj citronen noga i ljummet vatten och skär den i skivor. Lägg skivorna i lemonaden. Fördela i glas och toppa eventuellt med mousserande vin.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!