Lavendellemonad

00000

Recept på lavendellemonad. Blommorna ger en underbar smak och en härligt lilarosa färg till lemonaden. Servera väl kyld som den är eller toppa med mousserande vin. 

För 3-4 liter

Ingredienser

2 dl lavendelblommor torkade
1 liter vatten + 2,5 liter
6 dl strösocker
6 dl citron pressad

Tillbehör

1 liter istärningar
1 citron ekologisk
2 flaskor mousserande rosévin (à 75 cl), ev

15 minuter + 10 minuter att dra

Lavendellemonad – gör så här:

  1. Lägg lavendeln i en skål. Koka upp 1 liter vatten och häll över. Låt dra ca 10 min och sila bort blommorna. Tillsätt socker och citronsaft i den varma lagen, rör om och låt kallna. 
  2. Späd lemonaden med 2 ½ liter vatten och rör om. Häll upp lemonaden i en kanna och tillsätt is. 
  3. Skölj citronen noga i ljummet vatten och skär den i skivor. Lägg skivorna i lemonaden. Fördela i glas och toppa eventuellt med mousserande vin.

 

Här kan du köpa den stora glas-behållaren som syns på bilden – perfekt till sommarens iskalla drycker. 

 

Fler recept med: Drinkar, Fest