Lavendelglass

Klassisk gräddglass, jättegod till äppelkaka.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 2,5 dl mjölk
  • 2,5 dl vispgrädde
  • 0,5 - 1 msk lavendelblommor
  • 4 äggulor
  • 1 dl strösocker

Gör så här

  1. Koka upp mjölk, grädde och repade lavendelblommor. Dra grytan från värmen och låt det dra tio minuter.

  2. Vispa äggulor och socker pösigt.

  3. Sila ifrån blommorna och blanda lavendelmjölken med äggvispet.

  4. Sjud under livlig vispning tills första bubblan syns och gräddmjölken tjocknar. Ställ då grytan snabbt i kallt vatten och rör om emellanåt tills krämen är kall.

  5. Häll krämen i plastbunke med lock och frys den eller ännu bättre, kör den i glassmaskin 20 minuter. Skopa upp och servera glassen lagom tempererad, eventuellt överströdd med rostad flagad mandel.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!