Lavendel- och salvia­marinerade kycklingspett med fröpotatis och dillfärskost

Torkad lavendel kan man hitta i hälsokostbutiker, saluhallar och kryddbodar.

Lavendel- och salvia­marinerade kycklingspett med fröpotatis och dillfärskost

 

1. Dillfärskost: Koka upp vatten i en stor kastrull och lägg i det oöppnade filmjölkspaketet. Sjud filmjölkspaketet ca 45 min. Öppna varsamt och häll filmjölken  i en silduk eller kaffefilter. Låt stå i kylskåpet ca 12 timmar.
2. Mixa crème fraiche och dill slätt. Blanda med färskostmassa och salt. Låt osten stå i kylskåpet ca 1 timme före servering.
3. Kyckling: Tärna kycklingfiléerna och trä upp på grillspett. Skala och skiva vitlöken. Blanda vitlök, lavendel, salvia och olivolja. Häll blandningen över kycklingen och marinera i kylskåpet ca 1 timme.
4. Potatis: Sätt ugnen på 225°. Skölj potatisen och låt den rinna av. Vänd potatisen i kryddor, salt och olivolja i en stor ugnssäker form. Tillaga potatisen mitt i ugnen ca 30 min.
5. Sallad: Blanda flädersaft, citronsaft och olja till salladen. Halvera tomaterna. Skala, kärna ur och skär avokadorna i mindre bitar. Blanda tomat och avokado med dressingen.
6. Salta och grilla kycklingspetten 8-10 min runt om tills kycklingen är genomstekt och har fin färg.
7. Blanda ner salladsskotten i salladen. Krydda med flingsalt. Servera kycklingspetten med fröpotatis, dillfärskost och sallad.

Recept från