00000

Pilgrimsmusslorna halstras snabbt i stekpannan, de ska bara få stekyta och bli varma.

För 4 person(er)

Ingredienser

4 pilgrimsmusslor, stora
1 krm salt
1 msk olivolja

Bondbönor:

400 g bondbönor
0,5 citron
1 knippa persilja
0,5 vitlöksklyfta
1 msk olivolja
2 krm salt

Vita bönor:

0,5 lök, färsk
2 dl vatten
2 msk citron, pressad
3 msk smör
2 krm salt
125 g bönor, spritade färska vita eller150 g kokta
2 tsk mynta, strimlad

Tillbehör:

bröd

1. Bondbönor: Peta ut bönorna ur skidorna. Koka dem i lättsaltat vatten i en kastrull ca 1 minut. Kyl i kallt vatten. Ta bort det yttersta skalet och koka dem ytterligare 1 minut. Kyl i kallt vatten.
2. Skölj citronen i ljummet vatten och riv skalet. Finhacka persiljan. Skala och finhacka vitlöken. Blanda bönorna med citronskal, persilja, vitlök, olja och salt.  
3. Vita bönor: Skala och finhacka löken. Lägg löken i en kastrull och tillsätt vatten, citronsaft, smör och salt. Låt koka upp. Lägg i de färska bönorna och låt koka under lock ca 15 min. Kokta bönor kokas ca 2 min. Blanda i myntan.
4. Torka av pilgrimsmusslorna med hushållspapper och krydda med salt. Stek dem i olja i het panna ca 30 sekunder på varje sida.
5. Låt de vita bönorna rinna av. Fördela dem på tallrikar. Lägg på musslorna och fördela bondbönorna runt om. Servera med bröd.