Lättstekt fiskfilé med balsamicosmör och färska rödbetor

Allt om Mat

Ingredienser

  • 600 g abborrfilé - eller gösfilé
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 1 msk smör - (till stekning)

Potatissallad

  • 600 g färskpotatisar - små
  • 1 tsk salt
  • 4 salladslökar - finstrimlade
  • 1 msk olivolja
  • 2 msk citron - pressad
  • 1 - 2 krm salt
  • 1 dl parmesan - grovriven

Smörsås

  • 100 g smör
  • 1 - 2 msk balsamvinäger
  • 1 msk honung - flytande
  • 1 tsk salt

Tillbehör

  • 1 knippa rödbetor - (ca 300 g)
  • 0,5 dl timjan - hackad

Gör så här

  1. Potatis: Skrapa potatisen och koka den mjuk i saltat vatten. Låt den ånga av i durkslag.

  2. Blanda potatisen med salladslök, olja, citronsaft, salt och parmesanost.

  3. Rödbetor: Skölj och koka rödbetorna mjuka. Skala direkt under rinnande kallt vatten.

  4. Smörsås: Smält smöret på medelvärme tills det slutar fräsa och har fått en nötbrun färg. Ta omedelbart kastrullen från plattan och låt smöret svalna.

  5. Blanda smör, balsamvinäger, honung och salt. Hetta upp före servering.

  6. Salta och peppra fisken på båda sidor. Stek i smör 1–2 minuter på var sida beroende på tjocklek.

  7. Skeda smöret över fisken och rödbetorna. Strö timjan över och servera med potatissalladen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!