00000

För 4 person(er)

Ingredienser

600 g abborre- eller gösfilé
1 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar
1 msk smör, (till stekning)

Potatissallad:

600 g färskpotatisar, små
1 tsk salt
4 salladslökar, finstrimlade
1 msk olivolja
2 msk citron, pressad
1-2 krm salt
1 dl parmesanost, grovriven

Smörsås:

100 g smör
1-2 msk balsamvinäger
1 msk honung, flytande
1 tsk salt

Tillbehör:

1 knippa rödbetor, (ca 300 g)
0,5 dl timjan, hackad

1. Potatis: Skrapa potatisen och koka den mjuk i saltat vatten. Låt den ånga av i durkslag.
2. Blanda potatisen med salladslök, olja, citronsaft, salt och parmesanost.
3. Rödbetor: Skölj och koka rödbetorna mjuka. Skala direkt under rinnande kallt vatten.
4. Smörsås: Smält smöret på medelvärme tills det slutar fräsa och har fått en nötbrun färg. Ta omedelbart kastrullen från plattan och låt smöret svalna.
5. Blanda smör, balsamvinäger, honung och salt. Hetta upp före servering.
6. Salta och peppra fisken på båda sidor. Stek i smör 1–2 minuter på var sida beroende på tjocklek.
7. Skeda smöret över fisken och rödbetorna. Strö timjan över och servera med potatissalladen.

Fler recept med: Fest, Fisk, Gourmet och lyx