4.44.44.44.44.4

Något rimmat, något picklat, något hett och något rosa. Den milda fisken trivs med färgstarka tillbehör.

För 2 personer:

Ingredienser

2 dl svart ris
1 msk salt
5 dl vatten
250 g skreirygg, eller torskrygg
50 g smör
2 msk soja, japansk

Picklade betor:

2 polkabetor
0,5 dl ättiksprit, (12 %)
1 dl strösocker
2 dl vatten

Wasabimajonnäs:

80 g spenat
0,5 dl majonnäs
1 tsk wasabipasta

Garnering:

ärtskott

45 minuter

Lättrimmad skrei med picklade polkabetor – gör så här:

  1. Ris: Tillaga riset enligt anvisning på förpackningen.
  2. Fisk: Blanda salt och vatten i en skål. Skär fisken i bitar och lägg i rimlagen ca 30 min.
  3. Betor: Skala och skär polkabetorna i tunna skivor, gärna på mandolin. Blanda ättika, socker och vatten i en skål och rör tills sockret lösts upp. Lägg betorna i lagen och låt ligga ca 20 min.
  4. Majonnäs: Mixa hälften av spenaten med majonnäsen och blanda med wasabi.
  5. Ta upp fisken och låt rinna av. Stek den i 1 msk av smöret ca 3 min på varje sida. Ta upp fisken och tillsätt resterande smör. Bryn smöret och tillsätt sojan.
  6. Fördela fiskbitarna på tallrikar och lägg resterande spenat vid sidan om. Ringla sojasmöret på fisken. Låt betorna rinna av och lägg några skivor på fisken. Spritsa på majonnäs och garnera med ärtskott. Servera med ris och resterande betor.