Lättlagad laxpasta

Här kommer en extra lättlagad pastarätt med en lyxig laxsås som inte behöver kokas.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 140 g spaghetti - tagliatelle eller linguini
  • 200 g lax - gravad, i tunna skivor
  • 1 krm salt
  • 1 krm peppar - nymald

Sås

  • 0,5 spansk peppar (chili) - mild
  • 1 vitlök - klyfta, pressad
  • 1 citron - borstad, rivet skal + saft
  • 2 msk persilja - finstrimlad
  • 1 msk olivolja

Gör så här

  1. Sås: Kärna ur och finhacka pepparfrukten. Blanda pepparfrukt, vitlök, citronskal, citronsaft, persilja och oljan i en skål.

  2. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Låt den rinna av och vänd ner pastan i såsen. Blanda i laxen, delad i mindre bitar. Smaka av med salt och peppar. Ca 430 kcal per person, varav 12 g fett, kolhydrater 56 g, protein 25 g.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!