Det går även att tillaga laxen i ugn i 175 grader 15-20 min.

För 6 pers

Ingredienser

Lättgravad grillad lax

ca 1 1/2 kilo laxfilé med skinn
1/2 dl flingsalt eller 2 msk vanlig salt
1 dl ljust muskovadosocker
1 knippe salladslök (70 g)

10 mi + 1 timme gravning + ca 15 min på grillen

1. Mortla saltet. Blanda ihop socker och salt. Ansa och finstrimla salladslöken.

2. Gnid in laxens ovan- och undersida med salt och socker. Strö över löken. Lägg laxen i en plastpåse. Låt stå i rumstemperatur ca 1 timme, tills salt- och sockerblandningen smält.

3. Lägg laxen med skinnet ner på dubbla ark aluminiumfolie. Lägg den på grillgallret. Sätt på locket och grilla indirekt 15–20 min, beroende på tjocklek, tills innertemperaturen är 54 grader.