Lättfryst cheesecake med passionsfrukt

Recept på lättfryst cheesecake med passionsfrukt. Cheesecakesmeten ska vara rumstempererad innan du rör ner smält gelatin. Annars kan det bli klumpar.
Lena Söderström

Ingredienser

  • 125 g smör
  • 300 g Maryland cookies - original

Fyllning

  • 6 gelatinblad
  • 200 g choklad - vit
  • 2 dl vispgrädde
  • 400 g färskost - naturell
  • 5 dl yoghurt - rysk eller grekisk
  • 1,5 dl passionsfruktscurd - utan kärnor, se recept

Garnering

  • 1 dl passionsfruktssirap - se recept

Gör så här

  1. Smält smöret och låt det svalna. Krossa kexen fint i matberedare. Tillsätt smöret och mixa ihop till en slät blandning. Tryck ut i botten på en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Ställ formen i kylen.

  2. Fyllning: Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Hacka chokladen. Koka upp grädden och lägg i chokladen. Ta kastrullen från värmen och låt stå ca 5 min. Rör ihop till en slät smet.

  3. Rör färskosten mjuk. Tillsätt yoghurten och vispa ihop. Blanda i curd och choklad.

  4. Värm lite av färskostsmeten. Ta upp gelatinbladen och smält dem i smeten. Blanda med resten av smeten. Häll den i formen. Täck med plastfolie och låt stelna i kylen 4–5 timmar. Ställ formen i frysen ca 1 timme före servering.

  5. Garnera cheesecaken med passionsfruktssirap.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!