00000

Söt soppa, syrliga rabarber, len grädde och knapriga biskvier. Soppan kan för­beredas dagen före. Biskvierna som blir över är goda till en kopp kaffe.

För 6 person(er)

Ingredienser

Lätt gelead rabarbersoppa

500 g späd rabarber
2 gelatinblad
3 dl vatten
3 dl strösocker
1 1/2 msk finhackad rosmarin

Biskvier (ca 40)

100 g mandelmassa
1/2 dl strösocker
1 liten äggvita (25 g)

Tillbehör

2 dl vispgrädde

20 min+tid för soppan att stelna

Lätt gelead rabarbersoppa med rosmarin serverad med mandelbiskvi och lättvispad grädde

1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Ansa och skala rabarbern. Skär den i 1/2 cm tjocka skivor. Fördela rabarbern i portionsskålar eller djupa små tallrikar.

2. Blanda vatten och socker i en kastrull och låt koka upp. Låt sockerlagen svalna ca 10 min. Ta upp och låt gelatinbladen smälta i lagen. Strö rosmarinen över rabarbern och häll på lagen. Ställ i kylen ca 8 timmar.

3. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda mandelmassa och socker. Tillsätt äggvitan och rör till en jämn smet. Klicka ut eller spritsa små biskvier på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 7 min, tills de stelnat på ytan och fått fin färg. Låt biskvierna kallna på galler.

4. Lättvispa grädden. Klicka den på soppan och garnera med biskvier.