Lasagnegratäng med squash och kassler

Riven squash gör denna gratäng saftig och god.
Allt om Mat
Lasagnegratäng med squash och kassler
Lasagnegratäng med squash och kassler Foto: Lars Paulsson

Ingredienser

  • 400 g kassler - finstrimlad
  • 1 squash - (ca 350 g)
  • 1 tsk smör
  • 1 vitlöksklyfta
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar - mald
  • 2 msk vetemjöl
  • 4 dl mellanmjölk
  • 1 burk passerade tomater - (400 g)
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 röd spansk peppar - finhackad eller 1/2 krm cayennepeppar
  • 12 lasagneplattor - torkade
  • 3 msk lagrad ost - riven

Tillbehör

  • 4 tomater
  • 1 gul lök
  • solrosskott - eller någon färsk kryddört

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.

  2. Riv squashen grovt.

  3. Skär bort det synliga fettet och finstrimla kasslern. Fräs squash och kassler i smöret. Pressa över vitlöken, salta och peppra. Blanda ner vetemjölet och tillsätt mjölken. Låt såsen sjuda några minuter.

  4. Blanda passerade tomater med salt och röd spansk peppar.

  5. Varva lasagneplattor, kasslersås och tomatsås med i fyra lager i en ugnssäker form. Börja med kasslersås och avsluta med tomatsås. Strö till sist över riven ost.

  6. Grädda ca 30 minuter i nedre delen av ugnen.

  7. Skär tomater och lök till en sallad. Toppa salladen med solrosskott eller någon kryddört.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!